PROCVAT NAJSTARIJEG ZANATA: U Njemačkoj dramatično porastao broj prostitutki, objavljeno iz kojih država ih je najviše

Razlog tog povećanja vjerovatno je potpuno ukidanje bilo kakvih ograničenja vezanih uz koronavirus u travnju 2022. - navodi se u priopćenju

  • Evropa

  • 15. Sep. 2023  

  • 1

S obzirom da su ograničenja zbog koronavirusa postala stvar prošlosti, broj službeno registriranih prostitutki u Njemačkoj porastao je 2022. godine na 28.280, što je povećanje od 19 posto u odnosu na godinu ranije, objavio je u petak Savezni ured za statistiku.

“Razlog tog povećanja vjerovatno je potpuno ukidanje bilo kakvih ograničenja vezanih uz koronavirus u travnju 2022.”, navodi se u priopćenju.

Prema podacima za 2019., registriranim prije nego što je koronavirus izazvao sveobuhvatna zatvaranja, 40.370 osoba bilo je registrirano kao seksualni radnici.

Prema njemačkom Zakonu o zaštiti prostitutki iz 2017., prostitutke moraju biti registrirane, iako su ilegalne aktivnosti i dalje prisutne.

Najnoviji podaci pokazuju "značajan porast broja prostitutki iz Ukrajine", objavio je njemački ured, navodeći da je 470 ukrajinskih prostitutki registrirano 2022. u usporedbi s njih 180 u 2021., što je povećanje od 161 posto.

Prošle godine bilo je 5200 seksualnih radnica s njemačkim državljanstvom ili 18 posto od ukupnog broja. Najčešći strani državljani među njima su Rumunji, kojih ima 35 posto, zatim Bugari - 11 posto te Španjolci - 6 posto.

Savezni ured za statistiku također je objavio da je prošle godine povećan i broj objekata za prostituciju, poput bordela, te je 2310 takvih objekata koji imaju dozvolu u usporedbi s 2290 objekata 2021. godine.

Neregistrirani obrti i prostitutke nisu uključeni u statistiku, navodi ured.

        

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...