DODIK IZVRIJEĐAO AMERIČKOG AMBASADORA: "Murphy je obična baba-sera" (VIDEO)

"Džabe, pritiskali su, pritiskaju godinama, pa ništa. Pa šta ćeš džabe pritiskati ponovo? Ne bih im preporučio", naglasio je Dodik.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2023  

  • 13

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik izvrijeđao je ambasadora SAD-a u Bosni i Hercegovini Michaela Murphyja.

"Ona baba-sera Marfi, zlazi tamo jauče po sarajevskim medijima, ljut je jer ga mi u RS ne priznajemo, jer je manipulat i drži predavanje šta treba da radimo. Čiji je on ambasador, šta on nama drži predavanja", kazao je Dodik, prenosi BN televizija.

Komentarišući navode američkog državnog sekretara Anthonyja Blinkena poslije sastanka sa ministricom vanjskih poslova Njemačke Annalenom Baerbock da su razgovarali o tome kako EU može da nastavi da vrši pritisak na učesnike koji "dovode Bosnu i Hercegovinu pod veliki rizik, naročito na predsjednika RS Milorada Dodika korištenjem svih neophodnih alata i jačanjem sposobnosti misije za stabilizaciju", Dodik je rekao da je to uzalud.

"Džabe, pritiskali su, pritiskaju godinama, pa ništa. Pa šta ćeš džabe pritiskati ponovo? Ne bih im preporučio", naglasio je Dodik.

Dodik se osvrnuo i na američkog ambasadora Majkla Marfija, koji je, kako je ocijenio, vjerovatno ljut jer ga u Republici Srpskoj niko ne priznaje i ne prihvata zato što je obični manipulant koji pokušava da održi predavanje šta treba raditi ovdje.

"To je gotovo nemoguće. Postavlja se pitanje čiji je on ambasador? Je li on ambasador SAD ili ambasador BiH? Šta on nama drži predavanje? Piše pisma federalnoj Vladi, objašnjava šta ta vlada treba da radi...", naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske ocijenio je da Amerikancima nigdje na svijetu ne ide, imaju problem sa Kinom, sa izborima koji dolaze, sa bivšim predsjednikom Donaldom Trampom kojem je ta vlada u kojoj je Blinken natovarala 40 optužnica samo da bi spriječila njegovu pobjedu na predstojećim izborima.

"Mi se radujemo Trampovoj pobjedi", poručio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...