KAD TRUMP VRIJEĐA: "Nije problem što je Biden star, nego što je nesposoban"

Biden bi na kraju eventualnog drugog mandata imao 86 godina, zbog čega često trpi kritike.

  • Svijet

  • 16. Sep. 2023  

  • 0

"Biden nije prestar", rekao je bivši predsjednik SAD-a Donald Trump.

Osamdesetogodišnji američki predsjednik, koji redovito trpi napade zbog svojih godina, teško je mogao računati na pomoć 77-Trumpa kao saveznika koji će ga braniti.

Bivši republikanski predsjednik, s kojim bi se 80-godišnji demokrat ponovno mogao susresti na biralištima u novembru 2024., uvjeravao je NBC da Bidenov problem nisu njegove godine, već njegova nesposobnost.

"Neki od najvećih svjetskih vođa bili su na vlasti kad su bili u svojim osamdesetima", ustvrdio je bivši predsjednik, kandidat na republikanskim predizborima.

"A Biden nije prestar", dodao je tokom intervjua.

"Ali mislim da je nesposoban i to je veći problem."

Predsjednikova zadnja liječnička procjena u februaru ove godine kazala je da je dobrog zdravlja, ali nikada prije Bijela kuća nije imala tako starog stanara. Biden bi na kraju eventualnog drugog mandata imao 86 godina, zbog čega često trpi kritike.

A govoreći o svojim vlastitim godinama, Trump je kazao uz smiješak: "Ja sam još daleko od 80."

Trenutne ankete pokazuju da su Amerikanci, iako je razlika u godinama između Bidena i Trumpa mala, više zabrinuti za Bidenovo zdravlje, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...