POKLONI ZA KRAJ: Rusi sjevernokrejskom diktatoru Kim Jong Un-u poklonili dronove, ali i…

Nakon oproštaja koji je uključivao crveni tepih i počasnu gardu, Kim je snimljen kako se ukrcava u svoj privatni voz, dok su mu ruski dužnosnici mahali.

  • Svijet

  • 18. Sep. 2023  

  • 1

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un dobio je pancirku i dronove kao oproštajne darove na kraju posjeta Rusiji koji je duboko uznemirio Zapad zbog mogućnosti vojne suradnje između Moskve i Pjongjanga.

Kim Jong Un boravio je u šestodnevnom posjeti Rusiji.

U nedjelju je Kim napustio istočni grad Vladivostok, gdje je pregledao ratne zrakoplove, obišao zračnu luku i posjetio fregatu Pacifičke flote, da bi se vratio u Pjongjang u svom teško oklopljenom privatnom vozu nakon velike oproštajne ceremonije, izvijestili su ruski i sjevernokorejski državni mediji

Na odlasku je guverner dalekoistočne ruske regije Primorje Kimu poklonio pancirni prsluk i set dronova, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS.

"Ovo je zaštitni prsluk sa zaštitnim zonama za prsa, ramena, grlo i prepone, a mnogo je lakši od analognih primjeraka", dodala je državna novinska agencija.

Kimu je također predstavljeno pet bespilotnih letjelica kamikaza proizvedenih u istoj regiji, kao i izviđačka bespilotna letjelica Geranium-25, dodaje TASS. Dodatni poklon bio je komplet posebne odjeće nevidljive termovizijskim kamerama.

Nakon oproštaja koji je uključivao crveni tepih i počasnu gardu, Kim je snimljen kako se ukrcava u svoj privatni voz, dok su mu ruski dužnosnici mahali, u videu koji je objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...