STRAVA U POLJSKOJ: Otac optužen da je ubio tri bebe i počinio incest sa kćerkama

Pjotr Gjerašik i Paulina Gjerašik roditelji su dvoje od troje ubijene djece, a njihova je veza navodno bila sporazumna.

  • Hronika

  • 18. Sep. 2023  

  • 1

Ostaci tijela troje novorođenčadi umotani u plastične vreće pronađeni su plitkim grobovima u podrumu kuće u selu Černiki na sjeveru Poljske.

Pjotr Gjerašik (54) i njegova kćerka Paulina Gjerašik (20) uhapšeni su zbog sumnje da su bili u incestuoznom odnosu te da su ubili novorođenčad, piše The Mirror.

Pjotr Gjerašik optužen je za tri ubistva te incestuozne odnose sa kćerkom Paulinom i još jednom drugom kćerkom.

Paulina Gjerašik optužena je za dva ubistva i incestuozni odnos sa svojim ocem.

Pjotr Gjerašik i Paulina Gjerašik roditelji su dvoje od troje ubijene djece, a njihova je veza navodno bila sporazumna.

Gjerašik i njegova druga kćerka roditelji su trećeg djeteta. Ona je ostala trudna nakon što ju je otac prisilio na seks. Tužitelji sumnjaju da je on ubio treće od troje mrtve novorođenčadi.

Nakon što mu je prije otprilike 15 godina preminula supruga, Pjotr Gjerašik doselio se u Černiki kako bi se brinuo za svoju djecu.

- Otac je ostao sam s djecom. Bilo ih je puno, 10 ili 12. Najstarija su već odselila. Piotr je ostavljao dobar dojam. Dvorište je bilo neuredno, ali je instalirao nove prozore. Nije bilo naznaka da je konzumirao alkohol. Vodio je djecu u šetnje i u šumu kako bi brali gljive. Obični su to ljudi bili. Ko bi rekao da su se u njihovu domu događale takve grozote - rekao je jedan od žitelja sela Černiki.

Jedna prijateljica Pauline Gjerašik posumnjala je da je ona trudna jer je počela nositi širu, odjeću. Gjerašik je u jednom trenutku uzela tri sedmice slobodno od posla, međutim vratila se nakon sedam dana.

- Svi smo mislili da je trudna. Mislim da je oko struka svezala kaiševe. Napravila je improvizirani korzet. Kad se vratila s odmora, bilo je jasno da je došlo do neke promjene. Bila je mršavija, slabija i stalno umorna. Kada smo je pitali za dijete, pravila se da ne zna ništa o tome i sve porekla - ispričala je jedna od radnica trgovine u kojoj je Paulina Gjerašik radila.

- Živjeli su kao par. Ona ga je oslovljavala s "Pjotre". Držali su se za ruke. Prije nekoliko mjeseci obrijao joj je glavu kako je drugi dečki ne bi gledali. On je za nju bio Bog - rekao je drugi žitelj Černikija.

Jedna Paulinina kolegica s posla rekla je da ju je prijavila socijalnoj službi nakon što je vidjela potresne poruke koje je slala svom ocu.

Trenutno se provode obdukcije nad ostacima tijela novorođenčadi. Policija pretražuje kuću u kojoj su živjeli Pjotr i Paulina Gjerašik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...