IVICA DAČIĆ, MINISTAR VANJSKIH POSLOVA SRBIJE: „Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će pred Generalnom skupštinom iznijeti precizno sve ono što Srbija…“

-Nota koju je ambasada samoproglašenog Kosova u Briselu poslala svim stalnim predstavnicima zemalja članica EU, a u kojoj se žali na pregovarača EU Miroslava Lajčaka, je potpuni promašaj, kazao je on.

  • Regija

  • 20. Sep. 2023  

  • 0

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nema šansi za prijem Prištine u UN-u niti naznaka da će doći do promjene stava država članica.

- Siguran sam da će pozicija naše zemlje biti ojačana poslije Generalne skupštine, jer smo sigurni da imamo čvrstu većinu u UN-u da Kosovo ne bude primljeno u UN. To je za nas izuzetno bitno, rekao je Dačić, koji u Njujorku učestvuje na Generalnoj skupštini UN-a.

- Pozicija Srbije je stabilna i sve zemlje sa čijim predstavnicima sam razgovarao razumiju situaciju u kojoj se našla narušavanjem njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Predstavnici Prištine zloupotrebljavaju to što u UN mogu da uđu kao gosti, odnosno predstavnici posmatračke misije sa Kosova i Metohije, ali da oni nisu dio zvanične Generalne skupštine UN, kazao je on.

-Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će sutra u obraćanju pred Generalnom skupštinom iznijeti precizno sve ono što Srbija misli o pitanjima koja se tiču njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Nota koju je ambasada samoproglašenog Kosova u Briselu poslala svim stalnim predstavnicima zemalja članica EU, a u kojoj se žali na pregovarača EU Miroslava Lajčaka, je potpuni promašaj, kazao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...