IZNENAĐENJE IZ ČEŠKE: Prvi crteži nove Škode Kodiaq, ispod poklopca motora nalazi se…

Škoda je već najavila da će novi Kodiaq biti 61 milimetar duži, dok će međuosovinski razmak biti 2791 mm.

  • Auto

  • 28. Sep. 2023  

  • 0

Uskoro će Škoda predstaviti drugu generaciju svog SUV-a u srednjoj klasi – Kodiaq. Novi službeni teaseri nude uvid u vanjski dizajn. Kao i kod svih drugih Škodinih SUV vozila, Kodiaq 2024 će zadržati dvostruka prednja svjetla.

U osnovnim crtama ovo je vozilo slično prethodniku, ali linije su oštrije, grafika svjetala je promijenjena.

alt

Škoda namjerava ponuditi Kodiaq s izborom pet ili sedam sjedala. Zanimljivo je da dvije dostupne skice dizajna pokazuju dva različita dizajna stražnjih svjetala, ali nije jasno koji će na kraju biti dostupan, ali motiv u obliku slova C primjetan je na oba.

Proizvođači automobila rijetko nude automobil s dva seta stražnjih svjetala jer to povećava troškove proizvodnje, pa ćemo morati pričekati i vidjeti koji će od ta dva biti instaliran na proizvodnom modelu. Škoda je već najavila da će novi Kodiaq biti 61 milimetar duži, dok će međuosovinski razmak biti 2791 mm. Kod modela s pet sjedala i kapacitet prtljažnika je skočio za 75 litara na 910 litara s preklopljenom stražnjom klupom, dok model s tri reda nudi maksimalnih 845 litara.

alt

Dok skice sugeriraju da će vanjski izgled biti evolucija, već otkrivena kabina predstavljat će veliko odstupanje od Kodiaqa prve generacije. Imat će 10,25-inčnu digitalnu instrument tablu, 13-inčni infotainment i posebne kontrole klima-uređaja, odnosno točkići ispod ekrana infotainmenta bit će multifunkcijski.

alt

Najveća novost ispod poklopca motora bit će plug-in hibrid baziran na 1,5-litrenom TSI motoru. Također, možemo očekivati niz benzinaca i dizelaša baziranih na dvolitrenom motoru te pogon na prednje ili sve točkove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...