IZNENAĐENJE IZ MLADE BOLESLAVE: Ovo je mali električni SUV Škoda Epiq, glavni adut mu je cijena…

Dolazi i električni karavan nalik Octaviji, zajedno s velikim SUV-om s tri reda sjedala.

  • Auto

  • 16. Mar. 2024  

  • 0

Škodina električna ofenziva se nastavlja. Epiq je jedan od šest planiranih modela do 2026. godine, a riječ je o malome SUV-u. Predviđeno je da će u prodaju krenuti sljedeće godine s početnom cijenom od 25.000 eura, koja se danas spominje kao važna granica prihvatljivosti električnih vozila. Mali Škodin SUV nastao je na novim dizajnerskim temeljima koje Česi/Nijemci nazivaju Modern Solid i dugačak je 4,1 metar. Zasad je koncept, ali i u vrlo sličnom obliku će se pojaviti na cestama. O tome govori i interijer, koji je zapravo spreman za proizvodnju.

alt

Kapacitet prtljažnika od 490 litara je iznad prosjeka klase. Ovaj Epiq ima plastičnu oblogu karoserije oko lukova točkova i neobojene dijelove stražnjih odbojnika te masku i prednja svjetla koji su otklon od klasičnog Škodinog dizajna.

alt

Priključak za punjenje postavljen je na prednji blatobran. Kontrastni narančasti detalji nalaze se iznutra i izvana, zajedno s isprekidanom svjetlosnom trakom koja ide preko široke rešetke. Sve u svemu, čini se da je Epiq više u skladu s prototipom koji je skoro produkcijski jer je malo vjerovatno da će se sve toliko promijeniti do 2025. godine. Zasad nema puno podataka o motoru i baterijama, ali spominje se domet od 400 km po WLTP-u.

alt

Prije nego što Epiq stigne 2025., veći električni kompaktni crossover Elroq bit će službeno predstavljen kasnije ove godine. Njima će se do 2026. godine pridružiti Enyaq i Enyaq Coupe sljedeće generacije. Dolazi i električni karavan nalik Octaviji, zajedno s velikim SUV-om s tri reda sjedala. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...