SASTANAK U PREDSJEDNIŠTVU BiH: Komšić s ambasadoricom Španije o predstojećem Summitu Evropske političke zajednice

Sagovornici su razmijenili informacije o temama i očekivanjima na Summitu, s obzirom na to da će predsjedavajući Komšić predstavljati BiH na ovom skupu koji okuplja članice Evropske unije i države kandidate za članstvo

  • Politika

  • 28. Sep. 2023  

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio ambasadoricu Kraljevine Španije u BiH i ambasadora Narodne Republike Kine u BiH.
 
Tokom susreta, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i ambasadorica Kraljevine Španije u BiH María Teresa Lizaranzu Perinat razgovarali su o predstojećem Summitu Evropske političke zajednice, koji će biti održan u oktobru u Granadi, u Španiji.

Sagovornici su razmijenili informacije o temama i očekivanjima na Summitu, s obzirom na to da će predsjedavajući Komšić predstavljati BiH na ovom skupu koji okuplja članice Evropske unije i države kandidate za članstvo. Uporedo s ovim skupom bit će održan i sastanak Evropskog vijeća, tokom kojeg će države članice EU razgovarati o aktuelnim pitanjima rata u Ukrajini, migracijama i Zelenoj agendi.

Na sastanku s ambasadorom Narodne Republike Kine Jiom Pingom razgovarano je o
unapređenju ekonomske saradnje i mogućnostima za izvoz prehrambenih proizvoda iz naše zemlje u Kinu. 

Ambasador Ji Ping je predsjedavajućem Komšiću uručio Bijelu knjigu, koja tretira kineski pogled na najvažnija pitanja budućnosti čovječanstva, kao izraz vanjske politike NR Kine pod vodstvom predsjednika Xija Jinpinga.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je ovom prilikom ambasadoru i građanima NR Kine čestitao predstojeći praznik, dan osnivanja njihove zemlje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...