"NE IZLAZITE VANI, ZATVORITE PROZORE...": Otkriven uzrok ogromne vatrene kugle koja je nakon eksplozije obasjala nebo u Engleskoj (VIDEO)

Svjedoci kažu da je vatrena kugla obasjala nebo nakon eksplozije u pogonu.

  • Evropa

  • 03. Okt. 2023  

  • 1

Udar groma izazvao je u ponedjeljak eksploziju u pogonu za recikliranje ostataka hrane Severn Trent Green u gradu Cassingtonu u okrugu Oxfordshire na jugoistoku Engleske, piše BBC.

Svjedoci kažu da je vatrena kugla obasjala nebo nakon eksplozije u pogonu. Policija je rekla da je područje oko pogona poharalo nevrijeme.

Kompanija koja upravlja pogonom rekla je da grom oko 19:20 sati po lokalnom prouzročio eksploziju jednog od spremnika s bioplinom.

Stanovnicima je rečeno da ostanu u kućama i zatvore prozore.

Kompanija je dodala da niko nije ozlijeđen u eksploziji te da hitne službe rade na osiguravanju lica mjesta.

Pogon za recikliranje Severn Trent Green ostatke hrane pretvara u bioplin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...