SLOBODAN VASKOVIĆ NAJAVLJUJE: „Došlo je vrijeme da Dodik politički ode. Završio je dva izuzetno prljava i pogana posla, dok je na trećem..."

Dodik i Fico sastali su se 08.09. ove godine u Banjaluci.

  • Mini market

  • 05. Okt. 2023  

  • 0

Interesantno je posmatrati Milorada Dodika kako navodno maše “krilima”, iako je ostao bez njih. I prekratkog je daha, iako pokušava svima pokazati da može roniti baš dugo. 

Suštinski, “topi” se već u plićaku.

Slijedi mu period Ptice Trkačice; Što dalje, to bolje. Po njega.

Završio je dva izuzetno prljava i pogana posla, dok je na trećem, ništa manje prljavijem i poganijem, još uvijek angažovan, ali tu su mu šanse za uspjeh nikakve, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

-Veoma dugo i intenzivno radio je, “politički”, na povratku Albina Kurtija, premijera Kosova, iz totalne defanzive u djelimičnu ofanzivu.

I pomogao je Kurtiju da se vrati. Uz prorusku paravojnu formaciju.

Pomogao je Dodik i Robertu Ficu, koji je prije par dana pobijedio, sa svojom strankom SMER-SSD, na parlamentarnim izborima u Slovačkoj.

Fico je izrazito proruski orijentisan političar, a Slovačka je dio EU. Kakva kombinacija. 

Dodik i Fico sastali su se 08.09. ove godine u Banjaluci.

Fico nije otišao praznih šaka, već prepunih bisaga. Napunjenih onim što je Dodik oteo od naroda. Uvijek treba novca za izbore. I u Slovačkoj, zaključio je Vasković.

Rasturanje BiH na kojem Dodik i dalje intenzivno radi neće mu poći za rukom. Ni za nogom. Krila ni nema. 

Došlo je vrijeme da Dodik politički ode; To je već kratkoročni cilj.

Što se tiče pomenutih prljavih poslova, Rusija može biti prezadovoljna njegovim djelovanjem.

A i Njemačka. Njima je itekako odgovaralo da se Kurti politički vrati; Samo Srbiji to nije odgovaralo.

Vjerovatno im je politički kurentno što je Fico pobijedio. Jer, stalno raste popularnost ultradesne AfD u Njemačkoj, koja je već sada, prema anketama javnog mnjenja, druga stranka po snazi u toj državi.

Tu im Dodik ne može pomoći, a pitanje je mogu li i sami sebi. 

Dodik je svoje završio. 

Navodno mahanje “krilima” postaće sve interesantnije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...