BOŽO PETROV ODGOVORIO JANDROKOVIĆU: "HDZ se uhvatio u mišolovku"

"Ne trebaju biti ljubomorni, samo moraju porazgovarati i uštedjeli bi nam vrijeme i energiju..."

  • Regija

  • 06. Okt. 2023  06. Okt. 2023

  • 0

Predsjednik Mosta Božo Petrov za N1 televiziju komentirao je prozivke premijera Andreja Plenkovića, ali i cijeli niz drugih političkih aktealnosti oko kojih se njegova stranka, ali i većina opoziconih saborskih zastupnika zanima proteklih sedmica i mjeseci.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković kazao je da se Most uhvatio u mišolovku reakcijom oko Zakona o izbornim jedinicama, a u sličnom su smjeru išli ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te Plenković porukama iz Granade.

Kakva bi oporba trebala biti, pita se Petrov

"Kako je jadno i šlampavo krenulo tako je neslavno i završilo sve vezano uz Zakon o izbornim jedinicama koji pokušavaju donijeti. Bilo bi dobro da se oni čuju. Ne trebaju biti ljubomorni, samo moraju porazgovarati i uštedjeli bi nam vrijeme i energiju. Jesmo li se ulovili u mišolovku? Tragikomično mi je da stranka koja vodi državu u subotu zna da je napravljen problem i ništa ne rade", rekao je Petrov i dodao:

"Šute i čekaju da sve prođe, da nitko ne primijeti pa da im se ne otkrije pogreška. To je neodgovorno. Ali, kad smo mi to otkrili, oni kažu da smo se uhvatili u mišolovku. Zašto? Jer radimo. Kakva bi oporba trebala biti? Ona koja ništa ne radi. Zar nije naš posao sve to pratiti? Ako oni ne prate Narodne novine, zašto nas to sprečava, to je dio posla. Sve ovo je dokaz koliko neodgovorno rade svoj posao. Oni su se uhvatili u mišolovke. Idu drugima raditi zamke pa sami u njih upadnu."

"Ovaj zakon je bitan"

Tehnički se glasanje moglo dogovoriti ranije. Predsjednik Milanović je s Pantovčaka javio da se sve učinilo u zakonskom roku.

"Oni koji danas vladaju imali su 200.000 glasova manje od oporbe. Zato je ovaj zakon bitan. Sve institucije koje se bave njime upozorile su da se mora donositi transparentno, kako bi se znalo tko ga je pisao, što ne znamo. Rekli su da mora biti depolitiziran i da se u njega svi moraju uključiti. Nikoga nisu zvali, to je radio samo HDZ.

Da ne nabrajam sve druge probleme, Ustavni sud im je prije sedam ili osam mjeseci rekao da im zakon ne vrijedi. I oni ga od onda pokušavaju izvesti na način koji bi im odgovarao. Na kraju optuže predsjednika i oporbu jer rade svoj posao, umjesto da optuže svoj šlamperaj", naveo je Petrov i dodao da ga je frapiralo što od subote (30. septembra) sve znaju i ništa ne rade, iako je to protuustavno.

Komentirao je i Grlića Radmana

Što se pak ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana tiče, Most je pozvao na raspravu o njegovom opozivu.

"Po zakonu nemate što prigovoriti, iako je i to upitno, ako bi inspekcija ušla u to, možda bi našli nešto zanimljivo. Ali kako je moguće da uvijek HDZ-ovcima padne sjekira u med? Kolju se i tamane se svinje po Slavoniji i jedina tvrtka koja na tome može zaraditi jest tvrtka HDZ-ovca koji je, ni manje ni više, ministar u vladi.

I baš su istaknuti članovi Partije bili i direktori u firmama i baš su oni kasnije promijenili kapute pa postali direktori i u vrijeme pretvorbe i privatizacije. I postali monopolisti kao firma Grlića Radmana", zaključio je Petrov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...