BOŽO PETROV TVRDI: "Milanović nije glup, jasno je zašto ovo radi"

Milanovićevu najavu da će biti nositelj liste SDP-a u prvoj izbornoj jedinici i kandidat za premijera, Petrov je nazvao ''skečom kako bi podigao rejting SDP-u, Peđi Grbinu, Anki Mrak Taritaš i ostalima”.

  • Regija

  • 18. Mar. 2024  

  • 1

Zastupnik Mosta Božo Petrov izjavio je da je odluka Ustavnog suda u slučaju predsjednika države Zorana Milanovića očekivana jer on treba štititi interese svih građana, a ne navijati za jednu političku opciju, prenosi Hina.

''Odluka Ustavnog suda bila je u potpunosti očekivana. Ako se želite uključiti u parlamentarne izbore, morate podnijeti ostavku na mjesto predsjednika države. Vjerujem da je to logično i da je Zoran Milanović sve to znao i izračunao'', izjavio je Petrov na Hinu.

Milanovićevu najavu da će biti nositelj liste SDP-a u prvoj izbornoj jedinici i kandidat za premijera, Petrov je nazvao ''skečom kako bi podigao rejting SDP-u, Peđi Grbinu, Anki Mrak Taritaš i ostalima”.

"Jako je dobro znao što će biti, nije on glup čovjek. Milanović je znao kakva će biti odluka i sve je to dobro izračunao", rekao je Božo Petrov.

"Nismo u diktatorskom sustavu"

Ustavni sud ranije danas donio je odluku prema kojoj Zoran Milanović, dok obavlja dužnost predsjednika Republike, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke. To isključuje bilo kakvu mogućnost da, u kontekstu raspisanih parlamentarnih izbora, bude kandidat na listi za izbor zastupnika ili istican kao kandidat za dužnost predsjednika Vlade i da u tom svojstvu sudjeluje u političkoj izbornoj kampanji, zaključio je Ustavni sud.

Petrov je napomenuo da je Milanovićeva uloga, kao hrvatskog predsjednika, predstavljati državu i štiti interese svih građana Hrvatske, bez kalkulacija.

"On treba upozoravati na problem s kojim se suočava Hrvatska, ali ne i navijati za jednu određenu političku opciju. Nismo u diktatorskom sustavu i ne pripadaju svi građani istoj političkoj opciji", dodao je. Međutim, kaže Petrov, više ga zabavlja panika u redovima vladajuće stranke u zadnjih par dana. "U strahu su velike oči", dodao je predsjednik Mosta. 

Ustvrdio je da su HDZ i SDP na jednoj strani, a na drugoj koalicija Mosta i Hrvatskih suverenista koja je, dodao je, "na strani građana i koja zastupa obiteljske vrijednosti". "Upravo smo mi u protekle četiri godine predali najviše zakonskih prijedloga u korist građana i beskompromisno otkrivali najviše korupcijskih afera", poručio je predsjednik Mosta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...