PREDSJEDNIK "MOSTA" BOŽO PETROV: "Ne držim previše do Ustavnog suda"

Komentirajući optužbe predsjednika Zorana Milanovića na račun ministra Olega Butkovića, da je omogućio svom bratu poslovanje s državnim poduzećima, Petrov je rekao kako se nada da će to trajati što duže, pa će narod saznati što više.

  • Regija

  • 22. Mar. 2024  22. Mar. 2024

  • 0

Predsjednik Mosta Božo Petrov predstavio je danas sporazum između te stranke i Nezavisne liste mladih (NLM) i najavio zajednički izlazak na izbore koji će se održati 17. travnja. Petrov je poručio kako izlaze osnaženi na izbore, neće se dogoditi rasap glasova, a jedini kojem bi to odgovaralo je HDZ. Fokus suradnje Mosta i NLM-a bit će u 9. i 10. izbornoj jedinici, gdje mogu ostvariti po jedan mandat više, što bi zbog rasipanja glasova otišlo HDZ-u, prenosi Index.hr.

Komentirajući optužbe predsjednika Zorana Milanovića na račun ministra Olega Butkovića, da je omogućio svom bratu poslovanje s državnim poduzećima, Petrov je rekao kako se nada da će to trajati što duže, pa će narod saznati što više.

"Žalosno je što netko te informacije krije od javnosti četiri godine"

"Žalosno je što netko te informacije krije od javnosti četiri godine, pa ih iznosi tek za potrebe izbora. Volio bi da u trenutku kada netko sazna za moguće inkriminirane informacije to odmah iznese u javnost. Ako je to istina sve se trebalo prijaviti nadležnim institucijama", kaže Petrov.

Na upit bi li Ustavni sud mogao poništiti izbore odgovorio je kako "ne drži previše do Ustavnog suda" i podsjetio da je bilo prikupljeno 400.000 potpisa za referendum, a Ustavni sud je "proglasio toliki broj ljudi poslovno nesposobnim". Prijetnje poništenjem izbora mogu se opet protumačiti kao da su "produžena ruka HDZ-a", ali Petrov ne vjeruje u to jer bi se radilo o igranju s vatrom.

"Posljednjih godina puno mladih iselilo iz Hrvatske"

Načelnik općine Dicmo i predsjednik NLM-a Petar Maretić rekao je da su im programi kompatibiln i podsjetio da je posljednjih godina puno mladih iselilo iz Hrvatske. "Ante, Petar, Marta, Ivan za vas možda ništa ne znače, ali to su sve naši susjedi koji su danas po svijetu umjesto da u Hrvatskoj razvijaju naše općine i gradove", kaže Maretić.

S Mostom nam je zajednička briga za mlade i smatramo da svako dijete treba primati dječji doplatak. Jedan od naših prioriteta je borba protiv korupcije, baš kao i Mostu, poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...