ERDOGAN RAZGOVARAO SA PREDSJEDNIKOM IRANA: "Okončanje sukoba Izraela i Palestine važno za regionalni i svjetski mir"

Turska ulaže intenzivne napore u isporuci humanitarne pomoći u Gazu.

  • Svijet

  • 16. Okt. 2023  

  • 0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je telefonom s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem.

Erdogan i Raisi su u telefonskom razgovoru razgovarali o sukobu između Izraela i Palestine, sve većoj napetosti u regiji i koracima koje treba poduzeti za rješenje, navedeno je u saopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Turske.

Erdogan je istakao da je što skorije okončanje sukoba važno za regionalni i svjetski mir, da Turska ulaže intenzivne napore u isporuci humanitarne pomoći u Gazu, prenosi Anadolija.

Dodao je kako treba izbjegavati korake koji povećavaju napetost i da pozitivni koraci koji se poduzimaju obostrano po pitanju Izraela i Palestine mogu dovesti do trajnog rješenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...