U JEDNOJ REČENICI SVE REKLA: "Vučićeve odluke su na nivou petogodišnjaka, bez mudrosti, površne i navijačke"

Kaže da je cilj bio da se podignu Srbi na oružanu pobunu, što se i pokušalo 24. septembra kada je grupa, pod vođstvom Milana Radoičića upala na sjever Kosova u selo Banjska i ubila kosovskog policajca.

  • Regija

  • 17. Okt. 2023  

  • 1

Kada predsjednik Srbije teatralno poruči iz Pekinga, da on nije vlasnik života i budućnosti Srba na KiM, odgovor je da „sve je laž, samo pusta laž“, kaže Zorana Mihajlović, predsjednica pokreta Uvek za Srbiju, i pojašnjava da je upravo Vučić zahtijevao da Srbi sa sjevera KiM izađu iz institucija, navodi Danas.rs.

Time je, kako kaže, prvi prekršio Briselski sporazum i direktno ugrozio njihovu bezbjednost. Sada traži da se Sporazum poštuje.

„Potom je tražio od Srba na KiM da bojkotuju izbore, organizuju proteste, što su mučeni Srbi i poslušali. Došlo je i do sukoba sa KFOR-om. A u Beogradu smo gledali glumatanje predsednika, a dole na KiM Srbi nisu znali da li će se ujutro probuditi živi. Pod njegovom komandom, provedene su blokade na severu Kosova, vodila se propaganda o „Kurtijevom teroru“, orkestrirano ispisivanje grafita po Srbiji „Kada se vojska na Kosovo vrati“ , navodi Mihajlović.

Dodaje da je cilj bio da se podignu Srbi na oružanu pobunu, što se i pokušalo 24. septembra kada je grupa, pod vođstvom Milana Radoičića upala na sjever Kosova u selo Banjska i ubila kosovskog policajca.

„Milan Radoičić je, u trenutku izvršenja terorističkog akta, bio aktivni potpredsednik Srpske liste. A onda kao u lošem trileru, Vučić traži da Srbi izađu na izbore, Zajednicu sa većinskim srpskim stanovništvom ne spominje. Srbi na KiM treba da znaju da je istraga u toku, da je Radoičić priznao akt terorizma, i da dok se ne podignu optužnice, gde će on biti prvooptuženi, nema izbora“, ocjenjuje bivša potpredsjednica Vlade Srbije i nekadašnja visoka funkcionerka SNS.

Srbi sa KiM, kako kaže, treba da znaju da Srpskoj listi može da bude zabranjeno djelovanje, da bude proglašena za sponzora terorizma.

Dodaje da srpskoj državi, čiji je Vučić predsjednik mogu biti uvedene sankcije. Ili će sankcije biti ka ljudima koji žare i pale politički i finansijski po Srbiji, što jedino i pogađa predsjednika, dodaje.

„Vučićeve odluke su na nivou petogodišnjaka, bez mudrosti, površne i navijačke. Na žalost svih nas, svako dalje delovanje predsednika Srbije je pretnja za mir i stabilnsot celog regiona, a kada je reč o Srbima sa KiM dovešće do pogroma Srba. Isto kao Milošević kad je posle Oluje rekao „šta sam ja mogao da uradim, nisu hteli da se bore“, zaključuje Zorana Mihajlović.

                      

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...