ZORANA MIHAJLOVIĆ, BIVŠA MINISTRICA U VLADI SRBIJE: "Priznanje Radoičića je samo pokušaj da se sačuva Vučić i vlast"

"Hajte molim vas, to što mi znamo, zna i celi svet."

  • Regija

  • 30. Sep. 2023  30. Sep. 2023

  • 1

"Ako mislite da u današnjoj Srbiji može nešto lako i brzo da se uradi, a da nije po volji vladajućeg režima, naročito da se napravi politička organizacija, koja neće podržavati režim, onda se grdno varate. Niste probali. U životu sam radila mnoge zahtevene i teške zadatke, ali sve to je ni približno stvaranju Pokreta Uvek za Srbiju. Pretnje, kako one otvorene i tako i one skrivene i podmukle, zatvorena vrata, ignorisanje. Na žalost tako je", kaže u razgovoru za Danas Zorana Mihajlović, odgovarajući na pitanje zašto joj je trebalo toliko vremena da formira pokret koji je najavila odmah po izlasku iz SNS.

Na pitanje koliko oštar stav EU i SAD prema Srbiji može da utiče i priznanje Milana Radojičića da je bio u Banjskoj i da je obavio svu logističku pripremu, Mihajlović kaže da je priznanje Radojičića samo pokušaj da se sačuva Vučić.

"Priznanje Radojičića je samo pokušaj da se sačuva Vučić i vlast, ali da se ne zavaravamo svima je sve jasno. Pa ne kupuje se oklopno vozilo i svo to oružje vredno preko pet miliona evra u Maksiju. Da ne govorim o nemoralu, da sa jedne strane imate srpski narod koji recimo južno od Ibra jedva preživljava, a ovamo potpredsednik Srpske liste živi u vili na jezeru, kao Blejk Karington.

Pored mera koje će se od međunarodne zajednice preduzimati, posledice po Srbiju po narod će se tek osetiti. I zato neću da odustanem, i zato se borim. Toliko je ovaj narod preživeo, od 90-tih do danas, pa borićemo se opet i opet ćemo pobediti", kaže ona.

Dobro poznajete predsjednika Srbije, pa možete da pretpostavite da li je on znao šta će se desiti u Banjskoj, ili su, kako tvrdi Bojan Pajtić, Radojičić i Vulin pokušali svojevrstan državni udar protiv Vučića?

"Ne morate biti bliski, ili poznavati predsednika da biste zdravorazumski zaključili da naravno da nije moguće da nije znao. Hajte molim vas, to što mi znamo, zna i celi svet. Kako bi sačuvao sebe i svoju vlast odreći će se svakog pa i mučenog Vulina koji mu je veran, Radoičića, ili koga god. Ono što je pogubno je da naš narod na KiM trpi zbog njih. Od 145 hiljada Srba u 2013. godini, danas ih je ispod 90 hiljada, a verovatno će ih posle ovoga biti manje, jer trpe ne samo teror Kurtija i albanskih ekstremista, već i od Srpske liste. To znaju svi Srbi na Kosovu, posebno oni južno od Ibra. Pitajte decu onih koji nisu članovi stranke da li mogu da rade, ili dobiju bilo šta od države Srbije", istakla je Mihajlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...