ZORANA MIHAJLOVIĆ, BIVŠA MINISTRICA U VLADI SRBIJE: „Aleksandar Vučić i politika moraju da se sklone iz…“

„Ali svakako ne mislim na inostrane države, na Rusiju ili SAD, nego na domaće biznismene“, navela je Mihajlović.

  • Regija

  • 29. Jun. 2023  

  • 0

Zorana Mihajlović, bivša minstrica rudarstva i energetike u vladi Srbije izjavila je da „sve što je radio Srbijagas, rađeno je u komunikaciji sa kabinetom predsjednika Srbije“, bez znanja ministarstva koje je vodila.

„A i onda kada smo tražili nismo dobijali informacije. Vjerujem da su se sada stvari promijenile, jer sadašnja ministarka ne pita, ona sve prihvata“, rekla je Mihajlović, u intervjuu za nedeljnik NIN.

Mihajlović je navela da „Elektroprivreda Srbije (EPS) mora da investira, a da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov kabinet, to jest politika, moraju da se sklone od tih preduzeća“.

„Posebno se to odnosi na lobiste koji su postali ministri energetike iz sjenke. Oni ne razumiju energetiku, a zarobili su je. Nije bolje stanje ni u elektrodistributivnom sistemu“, rekla je Mihajlović.

Na pitanje ko su ti „ministri energetike iz sjenke“, ona je odgovorila da „ne bi da bude ta koja će da ih imenuje“. „Ali svakako ne mislim na inostrane države, na Rusiju ili SAD, nego na domaće biznismene“, navela je Mihajlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...