SRĐAN MANDIĆ OTPUSTIO KOČNICE: "Šta se dobije kada spojite Ajnadžića, Ademovića i Đozu..."

-Prvo sam bio pijanica, pa neradnik, pa supermen koji sedam dana nakon opoziva pokreće radove, poručio je Mandić.

  • Mini market

  • 18. Okt. 2023  

  • 1

Srđan Mandić, načelnik sarajevske općine Centar koja je poznata i po tome što je vrijednija od deset drugih u BiH, osvrnuo se na novo prolongiranje njegovog opoziva. Nije štedio članove Komisije koja se "zapetljala" u pokušaju da na zakonit način provedu proceduru, ali, kako kaže Mandić, izgubili su se u datumima i ekavici. Novi datum za referendum o opozivu načelnika je 26.11.2023.godine, ako bude.

-To vam praktično znači da će novi načelnik, ako im sve to uspije, u najboljem slučaju preuzeti funkciju 1. aprila sljedeće godine, par mjeseci prije redovnih izbora. Prava prvoaprilska šala kao što reče moja kolegica Aida Koluder-Agic.

I opet smo slušali žalopojke i ublehe kako načelnik opstruiše, čuva poziciju i slično. A šta radi komisija za provođenje opoziva koja u svom nazivu nosi funkciju i svrhu zbog koje je formirana? Osim što pišu ekavicom, snimaju svoje sjednice i šalju Ademoviću snimke, te se bore čak i sa datumima i brojem protokola, ti tzv. eksperti nisu uradili ništa.

Čekaju valjda da se načelnik sam opozove?! A da oni još uzmu i naknade za to. A onda jutros od njihovog nikad prežaljenog načelnika Ajnadžića saznamo i da je podnijeta krivična prijava protiv mene.

Šta dobijete kad spojite Ajnadžića, Ademovića i Đozu? Odgovor je jednostavan - dobijete trostruko NIŠTA.

Ono što nije uspio prethodni načelnik ova ekipa neznalica pokušava uz njegovu pomoć da dovrši. Podsjećam ih na njegov rezultat prije tri godine.

Da li se iko više sjeća razloga opoziva?

Prvo sam bio pijanica, pa neradnik, pa supermen koji sedam dana nakon opoziva pokreće radove.

Siguran sam da ni oni više ne znaju razloge, ali znaju motive - obznanili su ih javno prije par dana i potvrdili ono o čemu pričamo od prvog dana opoziva. Zato im je prijeko potreban Ajnadžić.

Prilično sam uvjeren da neće uspjeti ni ovaj put, jer oni jednostavno toliko ne znaju i toliko ne umiju da ne postoji jedinica mjere kojom bi se to moglo mjeriti.

Što se mene tiče, ja sam spreman, samo što osim datuma moraju i organizovati referendum, to im piše u uputstvu na ekavskom koji su prepisali. Pročitajte ga momci, ali s razumijevanjem, a ne mehanički.

Do tada neka se i dalje bave spletkama i lažima, ovdje neko mora i raditi, poručio je Mandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...