POČELO 11. KOLO PREMIJER LIGE BiH: Sloga u Doboju slavila protiv Širokog Brijega

Toni Jović, pogodio je za veliku radost maloborojne publike.

  • Sport

  • 21. Okt. 2023  

  • 0

Danas je započelo 11. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prvom odigranom susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sloga Doboj savladala je Široki Brijeg minimalnim rezultatom – 1:0.

Domaći su utakmicu počeli u sastavu: Trako, Nikoli, Redžić, Baranov, Karać, Dujaković S., Popara, Milanović, Kvesić, Jović i Vidić. Dok su za goste nastupili: Bender, Pranjić, Capan, Chinedu, Kpan, Šuto, Matić, Buljan, Mamić, Musa, Dadić.

Široki Brijeg je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu. Već u prvih 5 minuta susreta šansu za goste imali su Chinedu, a za domaće Jović, ali ostalo je 0:0. U 15. minuti pokušao je i Kpan, ali nije bio precizan. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Na otvaranju drugog dijela zaprijetili su domaći sa distance, no lopta namon udarca sa nekih 25 metara ide daleko od gola Širokog. Nakon toga gosti su ponovo preuzeli inicijativu. Šok za goste uslijedio je u 64. minuti, najbolji pojedinac u redovima domaćina, Toni Jović, pogodio je za veliku radost maloborojne publike.

U nastavku utakmice gosti su i dalje imali inicijativu, no nisu uspjeli stići do izjednačujućeg pogotka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...