OČAJ U DODIKOVIM REDOVIMA, OGLASILA SE I SONJA KARADŽIĆ: „Amerika ne staje u namjeri urušavanja Republike Srpske…“

-Ne zavaravajte se da krajnje namjere i glupava obrazloženja nisu kreirana i pisana uz svesrdnu pomoć domaćih nemoćnika. I danas, kao i prije 20 godina, kaže ona.

  • Politika

  • 23. Okt. 2023  23. Okt. 2023

  • 8

Sankcije koje je američko Ministarstvo financija uvelo djeci Milorada Dodika pokazuju svu nemoć Amerike, saglasni su u reagovanjima analitičari i političari bliski Dodikovom režimu. Ističu da nametanjem principa kolektivne odgovornosti, Amerika poručuje da neće stati u namjeri da uruši Republiku Srpsku, tvrdeći da će pritisci ojačati odlučnost Srba da se brane.

-Dok predsjednik RS-a brani ustavni poredak BiH, Amerika bi da ga prekraja po svojoj mjeri, u kojoj za Republiku Srpsku nema mjesta. Frustraciju zbog neostvarenih ciljeva, Washington je ogolio nametanjem kolektivne odgovornosti, kaže Dodikov beogradski analitičar Dragomir Anđelković.

-Dodik je ozbiljan protivnik Amerike. On brani Republiku Srpsku i ustavni poredak BiH, Amerika opet želi da ga izmijeni. Mislim da ovo što se sada dešava ne služi na čast Americi jer ovim ruše temelje društva kakvo Amerika tvrdi da predstavlja, kaže Anđelković.

-Potez američkog Ministarstva financija poruka je građanima Republike Srpske i srpskom narodu da nemaju pravo na suverenost i slobodu, ocjenjuje Miroslav Vujičić, zastupnik u Predstavničkom domu PS BiH.

-Kroz istoriju su Amerikanci pokazali više puta da su protiv Srba koji su vodili Srbe i srpski narod samo zato što nisu htjeli da se povinuju njihovim imperijalističkim politikama, kaže Vujičić.

Ovog puta, umjesto sile i moći, Amerika je pokazala svu nemoć svoje politike, kaže Slobodan Župljanin, dekana banjalučkog Fakulteta za bezbjednost, inače blizak Dodikovom režimu.

-To je samo dokaz kako se jedna velika hegemonistička sila odnosi prema jednom malom narodu, maloj državi i građanima te države. Sve je to usmjereno na rušenje institucije predsjednika Republike Srpske, a u konačnici same Republike Srpske, kaže on.

Kada su propali brojni pritisci, Amerika je povukla sramnu kartu ličnog obračuna, kaže Siniša Pepić, također blizak Dodikovom SNSD-u.

-Imali smo situaciju i sa porodicom Karadžić koja je isto bila pod sankcijama i ne mislim da je slučajnost da je isti dan ukinute sankcije Saši Karadžiću, a uvedene Igoru i Gorici Dodik jer se time očigledno šalje poruka - "završili smo sa Radovanom Karadžićem, ti si sljedeći", kaže Pepić.

Sonja Karadžić Јovičević, kćerka ratnog zločinca Radova Karadžića kaže da ukidanje sankcija samo jednom članu njene porodice, bez ikakvog obrazloženja, dokazuje sav besmisao "razloga" za njihovo uvođenje prije 20 godina.

-Istovremeno izricanje sankcija Gorici i Igoru Dodiku neoborivi je dokaz načina funkcionisanja američke administracije, bahatosti i dvoličnosti uz obavezni holivudski scenario iživljavanja na svemu onome što je njima davno prestalo biti sveto. Ne zavaravajte se da krajnje namjere i glupava obrazloženja nisu kreirana i pisana uz svesrdnu pomoć domaćih nemoćnika. I danas, kao i prije 20 godina, kaže ona.

-Amerika neće stati sa pritiscima, ali ni Srbi u odlučnosti da se brane. Očigledno je da Amerikanci nisu računali na mentalitet Srba da podržavaju žrtve nepravde, kazala je delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...