ČOVIĆEV PRIJATELJ U NOVOJ AFERI: Kompanija Gordana Grlića Radmana dobila još dva miliona eura...

Agroproteinka će od Ministarstva poljoprivrede za usluge sakupljanja i uklanjanja nusproizvoda u 2023. godini dobiti ukupno osam miliona eura.

  • Mini market

  • 24. Okt. 2023  

  • 0

Hrvatska vlada je rebalansom proračuna dodijelila dodatnih 2 miliona eura Agroproteinki čiji je 20-postotni vlasnik i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, inače prijatelj lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Kako tvrdi Nacional, vlada je to htjela prikriti jer je stavak pod kojim je Agroproteinka dobila dodatna sredstva naveden kao "Koncesionar - usluga sakupljanja i uklanjanja nusproizvoda". Dodaju i kako je ministrica Vučković izjavila da će izvijestiti javnost o svim važnim detaljima posla s ministrovom tvrtkom, no nije to učinila nakon što je vlada rebalansom dodijelila nove milione Agroproteinki.

To je sve potvrdio i sabor samo dan nakon što se glasalo o (ne)povjerenju Radmanu, a niko niti jednom riječju nije u saboru spomenuo da se radi o kompaniji u suvlasništvu Grlić Radmana.

Iz ministarstva Marije Vučković tvrde da su dodatni novac dali zbog epidemije svinjske kuge i sve većih troškova.

Agroproteinka će od Ministarstva poljoprivrede za usluge sakupljanja i uklanjanja nusproizvoda u 2023. godini dobiti ukupno osam miliona eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...