LUDNICA U LIGI PRVAKA: Pogledajte kako je junak Manchester Uniteda u zadnjoj sekundi spriječio novu blamažu…

Do minimalne pobjede od 1:0 došli su teškom mukom.

  • Sport

  • 25. Okt. 2023  

  • 0

Manchester United je na svome Old Traffordu ugostio Kopenhagen. Iako su Englezi bili izraziti favoriti, do minimalne pobjede od 1:0 došli su teškom mukom.

Najprije je Diogo Gonçalves u petoj minuti pogodio stativu, a Danci su prijetili i tokom ostatka susreta. Ipak, u 72. minuti glavom je loptu u mrežu ugurao Harry Maguire. Taman kad se činilo da se United izvukao, stigla je nova drama.

U 96. minuti gosti su dobili penal, a na bijelu tačku je loptu stavio Jordan Larsson. Uzeo je zalet i pucao, ali sjajni Andre Onana ga je pročitao i spasio Unitedu pobjedu, prvu ove sezone u Ligi prvaka.

Video pogledajte OVDJE.

-Naravno da je ovo nevjerovatna i sjajna večer. Posebno kada u zadnjim sekundama imate penal protiv vas, ali onda se ukaže brilijantni Andre Onana. Harry Maguire je igrao odlično, a isto tako i Onana. Spasio nas je sjajnom odbranom odmah na početku drugog dijela, rekao je trener Uniteda Erik Ten Hag nakon utakmice pa dodao:

- Igrali smo loše prvo poluvrijeme, ali ostali smo mirni i dodali gas u drugom i stvorili više šansi od njih. Na kraju smo se jedva izvukli. Ove sezone smo morali mijenjati zadnju četvorku i onda su neke rutine nestale i vezni red se otvorio. Mučimo se s balansom. U nekim smo utakmicama imali posjed, a nismo imali kontrolu u veznom redu, ali siguran sam kad vratimo svoje rutine da ćemo imati temelj za napredak, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...