NETANYAHU OTKRIO DA JE POČELA DRUGA FAZA RATA: "Vlada je odobrila proširenje invazije na Gazu"

On je također potvrdio da je razgovarao sa porodicama taoca koje drži Hamas te je kazao da im je obećao da će iscrpiti sve mogućnosti da vrati njihove najmilije.

  • Svijet

  • 28. Okt. 2023  

  • 0

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu održao je konferenciju za novinare u Tel Avivu te je kazao da je danas počela druga faza rata s ciljem uništavanja Hamasa.

"Naši herojski borci imaju jedan cilj uništiti ovog neprijatelja i osigurati postojanje naše zemlje. Nikad više. 'Nikad više' je sada", rekao je Netanyahu.

On je također potvrdio da je razgovarao sa porodicama taoca koje drži Hamas te je kazao da im je obećao da će iscrpiti sve mogućnosti da vrati njihove najmilije.

Netanyahu kaže da je vlada odluku o započinjanju kopnenog upada na područje Gaze donijela jednoglasno te da su to podržali i ratna i sigurnosna vlada.

"Naši komandanti i vojnici koji se bore na neprijateljskoj teritoriji znaju da iza njih stoji nacija i nacionalno rukovodstvo", dodaje on.

Netanyahu kaže da su trupe koje je sreo na terenu odlučne u namjeri da Hamas plati za svoje akcije od 7. oktobra.

Izraelski ministar odbrane Yoav Gallant potvrdio je također nešto ranije da je Izrael prešao u novu fazu rata s proširenom kopnenom operacijom.

Kopnena ofanziva na Gazu je najavljena prije nekoliko dana, ali je uporno odlagana usred brojnih apela na prestanak ubijanja civila u Gazi. Pojačane kopnene operacije traju već neko vrijeme, Palestinci su bez internetske mreže, a tokom večeri je počelo i intenzivnije bombardovanje Gaze.

Izraelski novinar Motaz Azaiza je uspio objaviti nekoliko videosnimaka iz ratom zahvaćenog područja prilikom čega je poručio da informacije sa terena govore da izraelska vojska prodire sa sjevera i istoka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...