ZASTRAŠUJUĆI GOVOR IZRAELSKOG PREMIJERA: Benjamin Netanyahu otvoreno poziva na genocid -"Moraš zapamtiti što ti je Amalek učinio..."

Ponovno je pozvao palestinske civile da se evakuiraju iz sjevernog dijela Pojasa Gaze gdje Izrael fokusira svoje napade.

  • Svijet

  • 29. Okt. 2023  

  • 8

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da kopnena operacija koju su pokrenule izraelske trupe u Pojasu Gaze predstavlja drugu fazu rata protiv Hamasa koji će biti dug i težak.

"Ovo je druga faza rata čiji su ciljevi jasni - uništiti Hamasovu vlast i vojne ciljeve i dovesti taoce kući", rekao je Netanyahu na novinskoj konferenciji u Tel Avivu.

"Rat u Pojasu Gaze bit će dug i težak i mi smo za njega spremni", kazao je izraelski premijer, dodajući da će njegova vojska "uništiti neprijatelja na tlu i pod tlom".

Ponovno je pozvao palestinske civile da se evakuiraju iz sjevernog dijela Pojasa Gaze gdje Izrael fokusira svoje napade.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu otvoreno poziva na genocid:

-Moraš zapamtiti što ti je Amalek učinio, kaže naša Sveta Biblija. "Sada idi, napadni Amalečane i potpuno uništi sve što im pripada. Ne poštedi ih; pogubi muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce" (1. Samuelova 15,3)

Pogledajte video:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...