PREKINULA ŠUTNJU: Poznatoj glumici otkazuju ugovore zbog stava o Izraelu i Palestini, napisala novu poruku...

- Gdje je vaša osuda? Gdje je vaš kanal koji ovo pokriva? – upitala je ona.

  • Show

  • 31. Okt. 2023  

  • 0

Mia Khalifa prekinula je šutnju na društvenim mrežama nakon oštre reakcije na njene komentare o izraelsko-palestinskom sukobu.

Bivša zvijezda filmova za odrasle, 30-godišnja Khalifa, izgubila je najmanje dva poslovna ugovora nakon što je izrazila svoju podršku "palestinskim borcima za slobodu", nakon iznenadnih napada Hamasa na Izrael, 7. oktobra.

Zbog reakcija na njene propalestinske objave nakon napada Hamasa, Khalifa je bila relativno skromna s objavama na svojim društvenim mrežama, ne dijeleći nikakve nove objave na X-u, Instagramu ili TikToku. Međutim, to se promijenilo posljednjih dana kada je Khalifa, rođena u Libanu, podijelila sliku ekrana na kojoj je glavni trener New York Jetsa, Robert Saleh, uočen s malom libanonskom zastavom na ruci.

- GOJETSGO - napisala je Khalifa, koja je poznata kao zagrižena obožavateljica Washington Commandersa, piše Newsweek.com.

Na TikToku, Khalifa je podijelila snimku propalestinske prosvjednice koja novinarku CNN-a Clarissu Ward naziva "marionetom" zbog izvještavanja spomenute televizije o ratu. U videu vidimo prosvjednicu, koja nije javno identificirana, kako pita Ward "pokriva li CNN propalestinsko gledište". Do sukoba je došlo tokom protesta na prijelazu Rafah, tački koja povezuje Egipat s pojasom Gaze.

- Gdje je vaša osuda? Gdje je vaš kanal koji ovo pokriva? – upitala je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...