ALEKSANDAR VUČIĆ SE HVALI NA SVA USTA: "Stižemo Hrvatsku za kojom smo 30 godina zaostajali"

"U kvalitetu života i primanjima zaostajemo za Hrvatskoj u različitim sferama između 4 i 6 godina. A zaostajali smo i do 35 godina. Za četiri godine ćemo imati prosječnu platu u Srbiji 1.400 eura", napominje Vučić

  • Regija

  • 05. Nov. 2023  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući danas na "Tanjug TV", rekao je da se ekonomske činjenice mijenjaju mnogo brže nego što se očekivalo, u korist Srbije.

"Mislili smo da zaostajemo za Hrvatskom 20 ili 30 godina. Stvari se mnogo brže mijenjaju. U kvalitetu života i primanjima zaostajemo za Hrvatskoj u različitim sferama između 4 i 6 godina. A zaostajali smo i do 35 godina. Za četiri godine ćemo imati prosječnu platu u Srbiji 1.400 eura! Danas sam u Leskovcu rekao da će biti veća od 1.050 eura", saopćio je Vučić.

Predsjednik Srbije kaže da se novac ulaže u radove da bi se obezbijedio rast, i da je rast ključan za dobre prihode i kvalitet života.

"Sada smo imali prema fleš procjeni 3.6 stopu rasta za treći kvartal. To je preliminarna procjena, sa minimalnim greškama. Mi na osnovu toga pravimo sve projekcije. Ukupna vrijednost svega što smo stvorili 2012. godine je 32 milijarde eura. To je sve što smo stvorili u zemlji, od krofni preko cipela do gvožđa. Danas, u decembru ove godine, naš BDP je 69 milijardi eura", istakao je on.

Ako ne postoji rast, država ne može da finansira velike projekte, i navodi da imamo problem sa privrednicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...