ŽELJKO KOMŠIĆ O IZVJEŠTAJU EVROPSKE KOMISIJE: "Vlast u BiH nije ispunila ono što je preuzela kao obavezu"

"Ako se nekome ne dopada ovakva odluka, krivca ovaj put ne treba tražiti u EU", naveo je Komšić.

  • Politika

  • 08. Nov. 2023  

  • 3

Vlast u BiH nije ispunila ono što je preuzela kao obavezu, kazao je u svojoj reakciji predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Mogli su iz EU direktno odbiti BiH, i ništa im ne bi mogli prigovoriti! Ovako nam ipak šalju poruku da smo u krajnjem cilju dobrodošli u EU, ali da je sada sve do nas. Ako se nekome ne dopada ovakva odluka, krivca ovaj put ne treba tražiti u EU", naveo je Komšić.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je kazala da BiH mora provesti reforme te da će naredni izvještaj o napretku biti u martu 2024. godine. No, šanse da Evropsko vijeće u decembru donese odluku da BiH otvori pristupne pregovore skoro i ne postoje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...