KOMPANIJA KOJA NE MOŽE IZGUBITI NA JAVNIM NABAVKAMA: "Prointeru" novi ugovor od Dodika

Kako je naglašeno u odluci o dodjeli ugovora, ponuda „Prointera“ u tehničkom i ekonomskom smislu u potpunosti zadovoljava zahtjeve ugovornog organa, te im je shodno tome dodijeljen ugovor.

  • Ekonomija

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

Služba predsjednika Republike Srpske odlučila je da banjalučkoj kompaniji „Prointer“ dodijeli još jedan vrijedan ugovor i to za nabavku sistema za upravljanje dokumentima, piše poslovni portal CAPITAL.

Ovo je još samo jedan u nizu poslova koje je „Prointer“ dobio od Milorada Dodika, a o čemu je CAPITAL ranije pisao u brojnim tekstovima.

Kako je naglašeno u odluci o dodjeli ugovora, ponuda „Prointera“ u tehničkom i ekonomskom smislu u potpunosti zadovoljava zahtjeve ugovornog organa, te im je shodno tome dodijeljen ugovor.

„Prointer“ je ponudio da pomenuti posao odradi za 153.000 KM bez PDV-a, upravo onoliko koliko je bila i procijenjena vrijednost nabavke, što sa obračunatim porezom iznosi oko 180.000 maraka.

Važno je podsjetiti da Služba predsjednika RS, kada je u pitanju IT sektor sarađuje samo sa odabranima i to sa kompanijama „Prointer“ i „Sirius 2010“.

Koliko je predsjedniku RS stalo da modernizuje kabinet, govori i podatak da se od dvadesetak ugovora koliko je dodijeljeno u ovoj godini, osam odnosilo na informaciono komunikacione tehnologije (IT).

Kada je u pitanju posljednja nabavka sistema za upravljanje dokumentima u Službi su se pravdali da bi implementacija ovakvog softvera omogućila evidenciju radnih mjesta prema postojećoj raspodjeli, digitalizaciju dokumenata, zaprimljenih i nastalih u poslovnim procesima, praćenje stanja osnovnih sredstava i voznog parka, te standardizaciju poslovnih procesa.

Zahtijevali su da sistem treba da uključuje strategije, metode i alate koji se koriste za prikupljanje, upravljanje, pohranu, čuvanje i dostavu sadržaja i dokumenata vezanih za poslovne procese, a spremni su da ga plate gotovo 180.000 maraka sa uračunatim PDV-om.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...