AMERIČKI PREDSJEDNIK JOE BIDEN: „Ne mislim da će sukob u Gazi završiti dok ne dođe do rješenje s dvije države, upozorio sam Izrael…“

Xi je upozorio na "nepodnošljive" posljedice eventualnog sukoba dviju velesila.

  • Svijet

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden rekao je u srijedu navečer da ne misli da će sukob u Gazi završiti dok ne dođe do rješenja s dvije države, dodajući da je upozorio Izrael da bi pokušaj okupacije Pojasa Gaze bio "velika greška".

Inače, predsjednik Biden i kineski predsjednik Xi Jinping složili su se obnoviti komunikacije između vojski svojih dviju zemalja, smanjujući napetosti između obiju supersila u vrijeme kada se Washington bori s upravljanjem dvama ratovima u Europi i na Bliskom istoku.

Joe Biden je jednom rečenicom opisao važnost susreta s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom: "Osigurati da suparništvo ne preraste u sukob", a Xi je upozorio na "nepodnošljive" posljedice eventualnog sukoba dviju velesila.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...