IZRAELSKA VOJSKA OBJAVILA SNIMKU IZ NAJVEĆE BOLNICE U GAZI: Tvrde da su pronašli Hamasovo...

Izraelske snage zatim su išle od sobe do sobe, ispitujući osoblje i pacijente.

  • Evropa

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Izraelska vojska tvrdi da je pronašla Hamasovo oružje i borbenu opremu u bolnici Al-Shifi u Pojasu Gaze tokom jučerešnjeg pretresa, dok Hamas tvrdi da je to laž.

Izraelska vojska je objavila video snimku za koju kaže da prikazuje dio oružja i opreme prikupljene u zgradi unutar velikog bolničkog kompleksa, uključujući automatsko oružje, granate, municiju i pancirne prsluke.

Hamas, koji se bori protiv izraelskih snaga u Gazi, odbacio je to kao "laž i jeftinu propagandu".

Vojska je usredotočila svoje operacije na bolnice širom sjevernog pojasa Gaze nakon što je dugo optuživala Hamas da je uspostavio glavne zapovjedne i kontrolne centre ispod medicinskih ustanova u nastojanju da izbjegne zračne udare.

Izraelska vojska je jučer objavila da je pronašla Hamasov "operativni centar" u bolnici i objavila fotografije oružja za kojeg tvrdi da pripada Hamasu.

Ono što je pronađeno "u bolnici Al Shifi, baš kao i u (bolnici) Rantisi, dokazuje da se bolnice koriste u vojne svrhe za teror, u izravnoj suprotnosti s međunarodnim pravom", rekao je izraelski vojni glasnogovornik Daniel Hagari.

Khader, novinar iz Al-Shife, rekao je za BBC nakon upada u bolnicu da su izraelske trupe preuzele potpunu kontrolu i da nije bilo pucnjave u bolnici.

Rekao je da je šest tenkova i oko 100 komandosa ušlo u kompleks tokom noći. Izraelske snage zatim su išle od sobe do sobe, ispitujući osoblje i pacijente.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...