GLASNOGOVORNIK HAMASA: "Netanyahu traži fatamorganu u bolnici Al-Shifa, uništili smo 62 vozila"

“Netanyahu i njegov ratni kabinet traže fatamorganu koja ukazuje na njihovu nesposobnost i šuplju aroganciju”, rekao je u snimljenom govoru Abu Obaida.

  • Svijet

  • 19. Nov. 2023  

  • 0

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu traži “iluziju” u bolnici Al-Shifa u gradu Gazi, kazao je glasnogovornik oružanog krila Hamasa, Qassam brigade Abu Obaida.

Netanyahu i njegov ratni kabinet traže fatamorganu koja ukazuje na njihovu nesposobnost i šuplju aroganciju”, rekao je u snimljenom govoru Abu Obaida.

Izraelska vojska izvršila je u srijedu napad na Al-Shifu, najveći medicinski kompleks u Pojasu Gaze, u sklopu svoje ofanzive u Pojasu Gaze.

Vojska je napala na bolnicu kako bi pokazala svoju snagu dokaz njihovog neuspjeha i poraza”, rekao je Abu Obaida.

Izraelska vojska saopćila je u petak da su njene snage izvukle tijelo žene vojnika koju je Hamas držao zarobljenu u zgradi u blizini bolnice Al-Shifa .

“Ubili smo 9 izraelskih vojnika, uništili dva vojna vozila, uništili stan u kojem su bili zabarikadirani neprijateljski vojnici u Beit Hanounu, a one koji su bili u njemu smo ubili. U posljednja 4 dana uništili smo 62 vojna vozila”, dodao je glasnogovrnik Hamasa.

Abu Obaida je rekao da Hamas pokušava zaštititi živote talaca, ali ponekad nije uspio zbog izraelskih zračnih napada.

“Kažemo vam (Izraelcima) da je izgleda vaše vodstvo odlučilo žrtvovati vaše zatvorenike. Brigade Qassama ponudile su sklapanje sporazuma o razmjeni zarobljenika od početka borbe za rješavanje ovog humanitarnog problema”, kazao je Abu Obaida.

Abu Obaida je rekao da su se borci Hamasa pripremili za “dugu bitku”.

“Što duže okupacija ostane u Gazi, to će njihovi gubici biti veći”, rekao je.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze od prekograničnog napada Hamasa 7 oktobra.

Više od 12.000 Palestinaca je ubijeno, uključujući više od 8.300 žena i djece , a više od 30.000 je ranjeno, prema posljednjim podacima palestinskih vlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...