VUČIĆEVA BLAMAŽA GODINE: Pogledajte šta je predsjednik Srbije „izvalio“ na Pinku…

-Ja se nerviram, sekiram, žao mi je, normalno je kad… Ali sad da ih kritikujem, pa čekajte, ljudi, kazao je on.

  • Regija

  • 20. Nov. 2023  20. Nov. 2023

  • 2

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, napravio je grešku u koracima, žargonski rečeno i koristeći njemu blisku košarkašku terminologiju.

Vučić je tokom gostovanja na televiziji Pink gvorio o utakmici Crvene zvezde protiv Leipziga, i kazao  sljedeće:

„Ja sam to gledao pošto sam sad vodio Vukija (sina Vukana, op. „SB“) na Zvezda – Leibniz, i sad, nezadovoljni ljudi, pošto vodi Leibnitz. Ja se nerviram, sekiram, žao mi je, normalno je kad… Ali sad da ih kritikujem, pa čekajte, ljudi, Pa samo taj Simons vrijedi više od cijelog Zvezdinog tima“, rekao je, između ostalog, Vučić.

I sve bi bilo u redu da nije pobrkao pojmove. Naime, rival Crvene zvezde je bio Leipzig, tim iz Bundeslige osnovan 2009. godine koji je pravi hit u njemačkom prvenstvu.

S druge strane, Leibniz je prezime čuvenog njemačkog filozofa, matematičara, pronalazača, historičara i diplomate, Gottfrieda Wilhelma Leibniza.

Jednim od najvećih genija u historiji Njemačke, rođen je u Leipzigu, zbog čega, između ostalog, po njemu ime nosi i veliki broj ustanova.

Nije isključeno ni da je Vučić mislio na gradić Leibnitz u Austriji, no, bilo kako bilo, snimka je ubrzo postala viralna…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...