SJEDNICA JE TRAJALA SAMO PET MINUTA, ALI JE BILA VATRENA: U albanskom parlamentu barikade i dimne bombe, izbio i požar

Predstavnici opozicije su također napravili barikade od stolica, piše ABC News na albanskom.

  • Regija

  • 20. Nov. 2023  

  • 0

Sjednica Parlamenta Albanije završena je samo pet minuta poslije početka jer su članovi opozicije aktivirali dimne bombe nakon što je većina usvojila budžet za sljedeću godinu.

Predstavnici opozicije su također napravili barikade od stolica, piše ABC News na albanskom.

Bivši premijer i lider jedne od struja opozicione Demokratske stranke Sali Berisha pokušao se probiti do govornice. Potom se uključio zastupnik Gazment Bardi i upozorio pripadnike osiguranja da ne guraju Berishu.

- Pretvorili ste sve u policijsku državu. Šta će vam sve ovo, zašto trenirate strogoću, ko ste vi? - upitao ih je.

Danas je i premijer Edi Rama, nakon nekoliko izostanaka, stigao u parlament kako bi učestvovao na sjednici povodom novog budžeta. Prije nego što je Rama došao u parlament, Berisha ga je kritikovao na Facebooku, kao i predsjednicu parlamenta Linditu Nikollu. 

- Rama se uplašio, došao je u pratnji konvoja automobila. Mi branimo naša ustavna prava, prava opozicionara, dok vlast štiti lopove. Linditu iskorištava Rama i ponaša se kao osoba bez dostojanstva - poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...