ŠOKANTAN ISTUP ŽELJKE CVIJANOVIĆ: „Srpsko Sarajevo je grad heroj, koji je uvijek znao prepoznati opasnosti i kad se treba staviti u funkciju zaštite…“

Tenzije je podigao i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

  • Vijesti

  • 21. Nov. 2023  

  • 8

Da SNSD-ovog skupa "Branimo Srpsku", koji je održan u Istočnom Novom Sarajevu poručeno je da se ne smije iznevjeriti RS i svi oni koji su dali svoje živote za slobodu.

- Srpsko Sarajevo je grad heroj, koji je uvijek znao prepoznati opasnosti i kad se treba staviti u funkciju zaštite Srpske. Srpsko Sarajevo je onaj grad koji pokazuje da se nećemo nikada umoriti od ljubavi za Republiku Srpsku i da nam nikada neće dosaditi da branimo njene interese. Nećemo dozvoliti da nam ponižavate institucije, dosta ste se iživljavali nad njima. Pokazali ste kako i šta mislite, a mi smo isto tako nekoliko puta rekli, a sada smo odlučni da nećemo više da trpimo nepravdu, kazala je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković dodao je da je čast biti na ovakvom skupu i ovom mjestu.

- Oni koji napadaju Srpsku i njene institucije se plaše ove slike, vas i naroda Srpske. Odavde se šalje poruka slikom. Dovoljno nam je naneseno zla. Ne smijemo iznevjeriti one koji su dali živote za Srpsku, ne smijemo iznevjeriti našu Republiku. Niko nema pravo, bio na vlasti ili u opoziciji da ne položi račun njima, koji su svoje živote dali da bi mi danas uživali slobodu. 

Okupljeni na skupu "Branimo Srpsku" u Istočnom Sarajevu šalju jasnu poruku da predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku nije mjesto u montiranom procesu i zahtijevamo od njega da se ne pojavljuje na sudu da ga ne bi ponižavali, kazao je Višković.

Tenzije je podigao i gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

- Mi živimo u nedovršenoj državi. Danas kad se u FBiH govori loše o Srpskoj, svi su jedinstveni, svi su za to da se umanji nadležnost Republike Srpske, njenih opština i gradova, svega onog što predstavlja to za šta su dati životi. Danas kad Srpska kaže da ne damo institucije, ljude koji vrše funkcije u određenim institucijama, oni kažu da želimo sukob i plaše nas nekim oružjem. Da li je dizanje tenzija zaštita institucija Srpske? Mi smo narod mira, ovdje nema sukoba, dodao je Ćosić.

- Oni koji su ponijeli prah svojih ognjišta, kuća, oni koji su kosti iznijeli na groblja i na Novi Zejtinlik, su bili svjesni da daju nadu koja se zove Republika Srpska i da danas zahvaljujući njima imamo Istočno Sarajevo, kazao je Ćosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...