KOŠARAC UPIRE PRSTOM NA BEĆIROVIĆA I KOMŠIĆA: "Zabrinjavajuće informacije da će bošnjački dvojac blokirati izbor..."

On je upitao kako raditi sa takvim ljudima i kako ispuniti bilo kakav dogovor sa sljedbenicima politike "do podne jedno, od podne drugo".

  • Politika

  • 27. Nov. 2023  

  • 3

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da su izuzetno zabrinjavajuće informacije da će, kako je naveo, "bošnjački dvojac u Predsjedništvu BiH na današnjoj sjednici blokirati izbor generala OS BiH, uključujući i imenovanje generala Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog štaba OS BiH". 

-Ukoliko se ove najave obistine, to će značiti dodatnu potvrdu perfidne i licemjerne politike struktura iz FBiH.

Prvo su mjesecima opstruisali imenovanja novih generala na komandne pozicije, pa je Helez (op.a. Zukan Helez, ministar odbrane u Savjetu ministara BiH), nakon upozorenja iz omiljenih mu NATO i EUFOR struktura, dostavio Predsjedništvu BiH spisak. Sada očigledno pokušavaju da dodatno odugovlače proces preko Denisa Bećirovića, poručio je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

- Ne mare oni za zakon, niti za činjenicu da je Senadu Mašoviću prije dvije godine istekao mandat. Cilj je samo jedan - spriječiti imenovanje srpskog generala na poziciju. Pprepoznata je njihova sračunata i podmukla taktika.

- Kako bi u očima svojih zapadnih mentora bili 'dobri momci', pustiće određene odluke u ministarstvima ili u Savjetu ministara BiH, ali će ih blokirati u Predsjedništvu BiH putem Bećirovića. Onda će nama pričati kako tobože nad njim nemaju kontrolu, kako ne poštuje dogovore i slično. Ali on će i dalje opstruisati, dodao je Košarac.

Prema njegovim riječima, takav scenario "Trojka" je već oprobala kod Istočne nove interkonekcije.

- Bošnjački ministri su u Savjetu ministara BiH dali saglasnost za pokretanje pregovora sa Srbijom radi zaključivanja sporazuma o realizaciji ovog strateškog projekta, ali Bećirović to stopira u Predsjedništvu BiH - naglasio je Košarac.

- Na perfidan način taktiziraju i ciljano opstruišu projekte važne za Republiku Srpsku, kao i imenovanje Srba na rukovodeće pozicije na zajedničkom nivou. A onda nam, bez trunke srama, drže slovo o tome kako Srpska nešto blokira, poručio je Košarac.

On je upitao kako raditi sa takvim ljudima i kako ispuniti bilo kakav dogovor sa sljedbenicima politike "do podne jedno, od podne drugo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...