KOŠARAC "PREUZEO" NEŠIĆEVO MINISTARSTVO: "Vodimo računa o bezbjednosti Milorada Dodika, Amerikanci spremaju..."

- I i to je potpuno prepoznato. U Sarajevu treba biti oprezan i mi smo svjesni mogućih bezbjednosnih izazova, zaključio je Košarac.

  • Mini market

  • 08. Feb. 2024  

  • 3

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je da se mora posebno obratiti pažnja na bezbjednost predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sada kada se vodi politički proces protiv njega.

- Specifična je situacija i vrlo smo oprezni. U Sarajevu se ništa ne dešava sasvim slučajno i naivno. Možemo reći da napade na predsjednika i političku represiju vrši američka administrracija. I to je dodatno pojačano dolaskom pomoćnika državnog sekretara SAD-a Jamesa O'Briena, naveo je Košarac.

Kazao je da se vodi računa o bezbjednosti Dodika.

- S obzirom na činjenicu da sve ovo što Dodik lično i politički doživljava je ispod svakog nivoa. I mislim da je odgovornost svih nas da budemo u fokusu tih događaja i da cijenimo ono što predsjednik Republike radi u ime svih građana Srpske. Dodik afirmiše Srpsku i i njene vijednosti, apeluje na mir, bezbjednost i teži ustavnoj BiH, kazao je Košarac.

Košarac tvrdi da Amerikanci pokušavaju od BiH napraviti koloniju.

- I i to je potpuno prepoznato. U Sarajevu treba biti oprezan i mi smo svjesni mogućih bezbjednosnih izazova, zaključio je Košarac.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...