NAKON IZJAVE PREMIJERA SANCHEZA: Netanyahu naredio da se pozove na razgovor španski ambasador u Izraelu

Sanchez je prozvao izraelsku vladu zbog ubijanja civila, posebno žena i djece.

  • Svijet

  • 30. Nov. 2023  30. Nov. 2023

  • 1

Izrael je pozvao na konsultacije španskog ambasadora nakon što je španski premijer Pedro Sanchez rekao da sumnja da Izrael poštuje međunarodno humanitarno pravo u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je svom ministru vanjskih poslova naložio da pozove španskog ambasadora "nakon sramotne izjave španskog premijera na isti dan kada su teroristi Hamasa ubili Izraelce u glavnom gradu Jeruzalemu".

Sanchez je prozvao izraelsku vladu zbog ubijanja civila, posebno žena i djece. Izraelska vlada žestoko je osudila njegove izjave te je došlo do diplomatske krize između dvije mediteranske zemlje, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...