SRĐAN MANDIĆ UPOZORAVA NA VANDALIZAM: "Neko je iščupao svjetiljku i bacio je na Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva"

"Borba protiv prmitivizma i vandalizma će biti duga i mukotrpna, ali nema nam druge nego se boriti. I pobijediti to zlo".

  • Društvo

  • 03. Dec. 2023  03. Dec. 2023

  • 1

Kako je to objavio načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić, neko je iščupao svjetiljku sa "Sarajevskog ćilima" i bacio je na Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva?!

Da, to se dešava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje svako malo neko ošteti ili oskrnavi spomenike i statue, prenosi Raport.ba.

Na red je tako došao i Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva, što je najljutilo mnoge Sarajlije, Bosance i Hercegovce, kao i Mandića.

"Kako nazvati nekoga ko je u stanju počupati svjetiljku i baciti je na Spomenik ubijenoj djeci Sarajeva? Da li im je išta sveto?", napisao je Mandić, pa dodao:

"Borba protiv prmitivizma i vandalizma će biti duga i mukotrpna, ali nema nam druge nego se boriti. I pobijediti to zlo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...