ERDOGAN UZNEMIRIO SRBE: "Turska će povećati podršku međunarodnom priznanju Kosova"

Erdogan se u Istanbulu susreo sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, prenela je Anadolija

  • Regija

  • 08. Dec. 2023  

  • 0

Predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan rekao je danas da će Ankara povećati podršku međunarodnom priznanju Kosova, kao i da dijalog (Beograda i Prištine) predstavlja put ka miru i stabilnosti u regionu.

On je istakao da međunarodna zajednica mora da djeluje "jedinstveno kako bi Izrael procesuirala za ratne zločine", i da Turska nastavlja sa naporima da osigura trajni prekid vatre u regionu i isporuku humanitarne pomoći Pojasu Gaze.

Direkcija za komunikacije Predsjedništva Turske navela je da su Erdogan i Osmani razgovarali o najnovijim dešavanjima u okviru odnosa Ankare i Prištine, regionalnim i globalnim pitanjima, kao i napadima Izraela na Palestince.

Poslije Erdogana, oglasila se i Osmani, koja je na platformi X (bivši Twitter) navela da je zahvalna Turskoj podršci za mir i stabilnost u regionu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...