"POŽAR U OBJEKTU HOTELA KRISTAL U ZAVIDOVIĆIMA JE PODMETNUT": Oglasio se gradonačelnik Mujanović, evo šta je poručio...

Dodao je da su Zavidovići bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu.

  • Hronika

  • 10. Dec. 2023  

  • 0

Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović saopćio je da je večerašnji požar na objektu hotela Kristal namjerno podmetnut te da je brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena veća šteta.

Istakao je da u objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja.

"Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru. Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao Gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i Gradu Zavidovići i vlasnicima ovog objekta", naveo je Mujanović.

Dodao je da su Zavidovići bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu.

"Nadam se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP Krivaja i hotela Kristal biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministrima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtjevati da se Ortačka grupa uvede u Krivaju sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu Krivaje pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići”, zaključio je Mujanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...