OBEĆANJE LUDOM RADOVAN(J)E: Višković se pogubio pred kamerama -„Oko 400 miliona KM je više otplaćeno nego što smo se zadužili…“

On je kazao da ne vidi nikakav problem RS-a u servisiranju zaduženja i ispunjavanju njenih obaveza.

  • Politika

  • 13. Dec. 2023  13. Dec. 2023

  • 3

-Ukupni javni dug Republike Srpske trenutno na istorijskom minimumu, odnosno da nikada nije bio manji od postojanja Republike, rekao je premijer tog bh. entiteta Radovan Višković.

- Republika Srpska se ove godine kreditno zadužila u iznosu oko 700 miliona KM, a otplatila više od 1,1 milijardu KM. Dakle, oko 400 miliona KM je više otplaćeno nego što smo se zadužili i nesmetano izvršavamo svoje obaveze prema budžetskim korisnicima, rekao je Višković.

On je kazao da ne vidi nikakav problem RS-a u servisiranju zaduženja i ispunjavanju njenih obaveza.

- Srpska, na sreću, ima i brojne prijateljske zemlje koje žele da joj pomognu ukoliko se za to u budućnosti ukaže potreba. To potvrđuju i zvanične statistike koje, između ostalog, pokazuju i da je drastično smanjen broj nezaposlenih, kazao je Višković, te dodao kako je za RS vrijedna pohvale pokrivenost uvoza izvozom od gotovo 80 posto i da je sve ono što je planirano budžetom za narednu godinu realno ostvarivo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...