VIŠKOVIĆ PODIŽE BURU: "Vlada RS će tražiti da se ponište svi procesi dok su Debevec i Osmica bili na funkciji" (VIDEO)

Višković je rekao da je očito postojala sprega advokata, predsjednika Suda Bosne i Hercegovine i direktora OSA

  • Politika

  • 20. Dec. 2023  

  • 2

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je danas da će Vlada u petak, putem resornog ministarstva uputiti zahtjev da svi sudski procesi koji su vođeni u Sudu Bosne i Hercegovine, u periodu dok je uhapšeni predsjednik Suda Bosne i Hercegovine bio na funkciji i dok je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) bio Osman Mehmedagić Osmica, budu proglašeni ništavnim i da se vrate na ponovna odlučivanja.

Višković je rekao da je očito postojala sprega advokata, predsjednika Suda Bosne i Hercegovine i direktora OSA.

"Znamo da je najveći broj predmeta koji se odnose na pripadnike srpskog naroda, ali ovdje se ne radi samo o tim predmetima, već o svim, dakle i o onima koji se odnose na pripadnike bošnjačkog i hrvatskog naroda. Ovo je otvorilo ledeni brijeg koji se počeo topiti i nadam se da će ovo donijeti dobro čitavoj Bosni i Hercegovini i da će se riješiti neustavnih institucija", istakao je premijer RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...