POSTAVILI NOVI REKORD PREMIJER LIGE BiH: Borac pobjedom zaključio jesenji dio sezone

Banjalučani su poveli već u 5. minuti. Nakon brze akcije gostiju, Blagaić je dodao do Jurilja koji preciznim udarcem sa 16 metara pogađa gol Posušja za 0:1.

  • Sport

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

U prvom meču 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je u gostima savladao Posušje sa 0:2 te tako postavio rekord sa najviše osvojenih bodova u jesenjem dijelu sezone.

Banjalučani su poveli već u 5. minuti. Nakon brze akcije gostiju, Blagaić je dodao do Jurilja koji preciznim udarcem sa 16 metara pogađa gol Posušja za 0:1.

Veoma brzo je Borac mogao i do drugog pogotka. Fićović se namjestio i oprobao svoj udarac, ali sjajno brani Galić. Najbolju priliku Posušje je kreiralo u 23. minuti. Kamenar je odlično centrirao iz kornera, a Lučić sa samo nekoliko metara loše šutira i lopta ide pored gola.

U 30. minuti velika šansa za Jurilja. Ofanzivac Borca je izašao sam pred golmana domaćih, ali mu lopta bježi u presudnom trenutku.

U drugom dijelu prvi su zaprijetili domaći. Kamenar je pokušao iznenaditi golmana Borca udarcem sa velike udaljenosti, ali lopta odlazi daleko od gola. Dvije velike prilike propustili su jesenji prvaci u drugom dijelu. Prvo je Jurilj pokušao postići svoj drugi gol na utakmici sa 17-18 metara, ali udarac nije bio precizan. Zatim Lukić prijeti, izlazi sam na golmana Kolića i šutira, ali ponovo lopta odlazi visoko preko gola.

Pitanje pobjednika riješeno je u 74. minuti. Lukić je ubacio sa lijeve strane, lopta je stigla do Kvržića na rubu kaznenog prostora koji majstorskim udarcem trese mrežu za konačnih 0:2.

Borac će na pauzu sa prvog mjesta sa 45 osvojenih bodova dok je Posušje za sada ostalo na 7. poziciji sa 20 bodova.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...