"TOKOM BORBE U SHEJAIYJI": IDF priznao da je ubio tri izraelska taoca

Na zvaničnom nalogu IDF-a na društvenoj mreži X saopšteno je da su izraelski taoci “identifikovani kao prijetnja i kao rezultat toga pucali su na njih”. Taoci su ubijeni.

  • Svijet

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

Izraelske odbrambene snage (IDF) u petak uvečer priznale su kako su "tokom borbe u Shejaiyji" ubile tri izraelska taoca, koje je u zatočeništvu držao Hamas, prenosi N1.

Na zvaničnom nalogu IDF-a na društvenoj mreži X saopšteno je da su izraelski taoci “identifikovani kao prijetnja i kao rezultat toga pucali su na njih”. Taoci su ubijeni.

“Njihova tijela su prebačena na teritoriju Izraela radi ispitivanja gdje je potvrđeno da se radi o tri izraelska taoca i identifikovani su: Yotam Haim, koga je Hamas kidnapovao iz kibuca Kfar Aza 7. oktobra, Samer Talalka, koga je Hamas kidnapovala iz kibuca Nir Am 7. oktobra, a porodica trećeg taoca je obaviještena i zatražila da se njegovo ime ne objavljuje”, dodali su iz IDF-a.

Izraelske odbrambene snage su navele kako su odmah počele sa istragom incidenta.

“IDF naglašava da je riječ o aktivnoj borbenoj zoni u kojoj se posljednjih dana vode borbe. Neposredne pouke iz ovog događaja su naučene i prenijete svim vojnicima IDF-a na terenu. IDF izražava duboko kajanje zbog tragičnog incidenta i šalje porodicama svoje iskreno saučešće. Naša nacionalna misija je locirati nestale i vratiti sve taoce kućama”, stoji na kraju saopštenja IDF-a.

Inače, sve više je medijskih izvještaja i svjedoka koji navode čitav niz incidenata u kojima su pripadnici IDF krivi za smrt izraelskih talaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...