MACRON PUTINU SASVIM OZBILJNO: "Nisam promijenio broj telefona"

Macron je dodao da će Francuska uvijek biti „sila koja će pomoći i koja neće štedjeti svoje napore da dobije rezultat“.

  • Evropa

  • 15. Dec. 2023  

  • 0

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je danas da "nije promijenio broj telefona" i da njegov ruski kolega Vladimir Putin može da ga zove ako ima "ozbiljne prijedloge" za mir u Ukrajina, prenose Agencije.

"Ako predsjednik Putin ima želju za dijalogom i ozbiljnim predlozima za napredovanje, okončanje sukoba i izgradnju trajnog mira, odnosno uz poštovanje međunarodnog prava, a samim tim i ukrajinskih interesa i suvereniteta, ja ću prihvatiti poziv“, rekao je u Bruxellesu Macron na konferenciji za novinare posle Evropskog samita.

Macron je dodao da će Francuska uvijek biti „sila koja će pomoći i koja neće štedjeti svoje napore da dobije rezultat“.

Putin je u četvrtak potvrdio da je uvijek bio spreman na dijalog sa francuskim kolegom, ali da je Macron taj koji ne vidi smisao razgovora i da je zbog toga prekinuo svaku razmjenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...