IDUĆA SEDMICA POSLJEDNJA PRILIKA ZA TEHNIČKE IZMJENE: Konaković skeptičan prema prijedlogu SDA (VIDEO)

Za sada, jedini prijedlog na stolu je prijedlog Kluba SDA u Zastupničkom domu BiH.

  • Politika

  • 23. Dec. 2023  

  • 3

Rok za tehničke izmjene Izbornog zakona je pri kraju. Nakon posljednjeg poziva visokog predstavnika Christiana Schmidta, naredna sedmica je posljednja prilika za bh. lidere da se dogovore i tehničke izmjene usvoje. Za sada, jedini prijedlog na stolu je prijedlog Kluba SDA u Zastupničkom domu BiH.

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković kaže kako još nije vidio taj dokument: „Imam skepsu prema njima jer oni su godinama odbijali neka dobra rješenja koja smo svi nudili. Ali ako to bude rješenje koje zadovoljava standarde o kojima ovih dana govorimo – vrlo rado ćemo podržati takvu priču, kako bismo otklonili jedan veliki problem, prenosi Federalna televizija.

Prijedlog SDA bit će razmatran posljednjeg radnog dana u ovoj godini na hitnoj sjednici Zastupničkog doma, po hitnoj proceduri.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...