PEDOFILU IZ BANJALUKE 15 GODINA ROBIJE: U tri navrata obljubio 14-godišnju djevojčicu

Osim kazne zatvora optuženom je izrečena dvogodišnja mjera zabrane komunikacije i prilaska žrtvi na udaljenost od 150 metara. Mjera će se početi računati tek nakon izdržavanja zatvorske kazne.

  • Hronika

  • 25. Dec. 2023  

  • 0

Vrhovni sud Republike Srpske povećao je kaznu Miroslavu V. i osudio ga na 15 godina zatvora zbog obljube maloljetnice, koja je tada imala 14 godina.

Prvostepenom presudom Okružnog suda u Banjoj Luci Miroslav V. je osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je nakon žalbenog postupka kazna povećana za pet godina. Oglašen je krivim za tri krivična djela obljube sa djetetom mlađim od 15 godina.

- Žalba odbrane odbijena je kao neosnovana, dok je žalba tužilaštva djelimično uvažena i optuženom je izrečena jedinstvena kazna od 15 godina zatvora - rekla je za ATV sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske Jelena Despotović.

Osim kazne zatvora optuženom je izrečena dvogodišnja mjera zabrane komunikacije i prilaska žrtvi na udaljenost od 150 metara. Mjera će se početi računati tek nakon izdržavanja zatvorske kazne.

U presudi se navodi da je optuženi djela počinio u tri navrata od 1. maja do 19. septembra prošle godine u iznajmljenom stanu, znajući da između njega i žrtve postoji velika nesrazmjera u godinama.

Zbog zaštite žrtve suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...