IVICA TODORIĆ ZATRESAO HRVATSKU: „Ona štiti Andreja Plenkovića i kupuje vrijeme pred izbore…“

Dodaje kako s pravne strane, kakva god bila odluka Vrhovnog suda, ona ne može biti na štetu okrivljenika i zaključuje da se tu radi o pokušaju manipulacije.

  • Regija

  • 04. Jan. 2024  

  • 0

-Još jedan neuspješan pokušaj "pranja" njihovog političko-pravnog neuspjeha protiv mene i pokušaj kupovine vremena pred izbore, a znamo da će fijasko oko Agrokora i sve što je iz njega proizašlo, na kraju i srušiti Plenkovića na izborima, stoji, između ostalog, u saopćenju Ivice Todorića za medije, nakon što je Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek pred Vrhovnim sudom podigla zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv odluka dvaju sudova u slučaju "veliki Agrokor".

“Oni naravno koriste sve mogućnosti da produže tu agoniju, kako bi ponovno pokušali izmanipulirati građane RH da se radi o nečem drugom, a ne o Plenkoviću i kriminalu njegove organizacije. Ovaj potez samo potvrđuje da je u DORH-u totalni kaos, a ovim činom ga samo produbljuju”, navodi Todorić u saopćenju.

Dodaje kako s pravne strane, kakva god bila odluka Vrhovnog suda, ona ne može biti na štetu okrivljenika i zaključuje da se tu radi o pokušaju manipulacije.

Na kraju saopćenja je postavio pitanje Zlati Hrvoj Šipek: “Kako vas gospođo nije sramota da ovakav spis, u kojem se jasno vide protupravne radnje vas i vaših zamjenika uopće šaljete pred instituciju Vrhovnog Suda Republike Hrvatske?”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...