ODLAZI DODIKOV SAVJETNIK: Milan Tegeltija podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Borac

Svoju odluku već je saopštio nadležnim u banjalučkom klubu, ali i podijelio sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

  • Sport

  • 05. Jan. 2024  

  • 3

Milan Tegeltija je podnio ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Borac. 

Svoju odluku već je saopštio nadležnim u banjalučkom klubu, ali i podijelio sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

"Vrijeme je za promjene, Borac će do kraja januara dobiti novog predsjednika kluba. Već sam vas prije Nove godine obavijestio o mojoj ideji da je zrelo vrijeme da Borac, u organizacionom smislu, napravi korak naprijed i uspostavi i imenuje novog predsjednika koji bi u punom kapacitetu bio menadžer kluba. S mojim prijateljima iz uprave kluba razmijenio sam ovu ideju i dao argument za nju. Dugo pričamo o svim prednostima i nedostacima tog, po meni, organizacionog iskoračenja i drago mi je da vas obavijestim da smo se dogovorili oko ideje i da će do kraja januara Borac dobiti novog predsjednika - Upravitelj kluba.", napisao je Tegeltija.

Istakao je kako će danas skupštini kluba podnijeti ostavku na mjesto predsjednika nakon čega će skupština imenovati novog čelnika kluba.

"Klub će krenuti u tom novom smjeru što će, uvjeren sam, donijeti organizacijski napredak klubu. Što se mene tiče, moji prijatelji iz rukovodstva kluba i novi predsjednik će i dalje imati moju punu podršku, samo sada u drugom svojstvu. Ponosan sam na organizacijski, infrastrukturni i rezultatski uspjeh koji smo ostvarili u proteklih osam mjeseci, te sam uvjeren da će, na tim temeljima, klub nastaviti rasti iz dana u dan i kao organizacijski i infrastrukturni i rezultati. Hajde Borac", poručio je Tegeltija.

Podsjetimo, Borac je jesenji prvak Premijer lige BiH te će se do kraja sezone boriti za titulu šampiona države.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...